Welkom in de AANDRIJF wereld van Overveld TECHNIEK

Geschiedenis

Reeds in 1984 zijn bij dhr. J.C. van Overveld sr. de eerste ideeën geboren om van het regionaal bekende afhaal-magazijn binnen de toen geheten Machinefabriek van Overveld een zelfstandige B.V. te maken met een nieuw pand, nieuwe mensen en nieuwe producten. Speerpunten destijds waren een nog betere service en een uitgebreider productenpakket, zodat onze relaties op één adres konden worden voorzien in hun behoeften met betrekking tot aandrijftechniek.

Na de opening in 1987 beschikte Overveld Techniek over ruim 15 merken onder één dak, variërend van een plc tot een rooiband en van een lager tot een reductor. Vooral in de eerste jaren concentreerde Overveld Techniek zich op de regio’s West-Brabant, Zeeland en Antwerpen en niet geheel zonder succes.

Het eerste officiële importeurschap werd afgesloten met Varvel uit Italië. Voorwaarde voor Overveld Techniek was destijds dat zij wel de absolute mogelijkheid moesten hebben om in Hoogerheide zelf te assembleren. Zo werd Overveld Techniek de eerste importeur ter wereld die buiten de landgrenzen van Italië motorreductoren en wormwielreductoren ging assembleren.

Vrij snel na het verkrijgen van het eerste importeurschap volgde eind jaren tachtig het tweede importeurschap; namelijk Askubal en Askurol stangkoppen van ASK uit Duitsland. Met eigen productielijnen in Stuttgart.

Doordat Overveld Techniek met de merken Varvel en Askubal van een regionale functie steeds meer landelijk ging opereren, kwamen andere producten en merken onder druk te staan. Kortom, na 15 jaar bleek dat we van enkele producten en merken afscheid moesten nemen omdat wij niet meer die aandacht aan deze producten konden geven die ze uiteindelijk wel verdienen. Zo ontstond er een eigen zorgvuldig gekozen productenpakket met een duidelijke basis voor zowel de eindverbruiker, de OEM markt en de wederverkopers. Als laatste zijn hier de open aandrijvingen van Challenge uit Engeland en de speciale lagers van KIS uit Duitsland aan toegevoegd om ons pakket aandrijftechniek verder te optimaliseren.

Met deze vier importeurschappen is het van belang om hier de juiste serviceproducten met bijbehorende dealerschappen te integreren om de totale vraag uit de markt in te kunnen vullen. Al vele jaren doen wij dit met o.a. Delta frequentieregelaars, die zowel los als op klantspecificatie compleet in kast geleverd kunnen worden, en Pneumax pneumatiek met een eigen assemblagelijn in Hoogerheide voor luchtcilinders.